Seria NW

Modułowe kostkarki do lodu.

Rodzaj lodu: kostki typu Dice w dwóch opcjach wagowych: 6g i 12g.
Zgodność ze światowymi standardami: ścisłe dostosowanie do światowych standardów powszechnie przyjętych w przemyśle.
Proste czyszczenie: możliwość zmniejsza koszty pracy i oszczędza czas.
Dostęp do parownika z przodu: natychmiastowy dostęp do płyty parownika w celu konserwacji maszyny.
Możliwość ustawiania maszyn na sobie: dodatkowa elastyczność!
Bez zbiornika na lód: wymaga oddzielnego zbiornika do przechowywania wyprodukowanego lodu.
EcoX: urządzenia wykorzystujące tylko naturalne gazy, Węglowodór R290 i Dwutlenek Węgla R744.
Duża wydajność
Czytaj dalej

Zastosowanie lodu w piekarnictwie i cukiernictwie – czy lód sprawdza się lepiej niż woda lodowa?

Na jakość wypieku wpływają nie tylko składające się na recepturę składniki, ale też atrakcyjny wygląd, zapach, barwa, kształt i struktura. To właśnie na te cechy w pierwszej kolejności zwraca uwagę potencjalny klient.

Więcej

Lód w wyposażeniu saun i SPA – dlaczego jest niezbędny i jaki wybrać?

Choć lód najczęściej stosowany jest w orzeźwiających napojach, ma on o wiele więcej zastosowań. Służy m.in. do ekspozycji żywności, schładzania ciasta w piekarniach czy bezpiecznego magazynowania produktów spożywczych. Zwykło się myśleć, że to po prostu zamrożona woda – tymczasem istnieje wiele rodzajów lodu, różniących się formą, konsystencją i sposobem wytwarzania. Właśnie dlatego wykorzystuje się go na różne sposoby – nie tylko w gastronomii, ale też w przemyśle, medycynie, transporcie czy branży SPA. O tym ostatnim zastosowaniu chcemy dziś „pomówić”.

Więcej