Smażalnice ciśnieniowe

Smażalnice ciśnieniowe Henny Penny

Smażalnice ciśnieniowe PFE500 i PFG600 umożliwiają szybkie przygotowanie smacznego i soczystego kurczaka, który nie będzie nadmiernie nasączony tłuszczem. Smażenie ciśnieniowe sprawia, że produkty spożywcze zachowują naturalną wilgotność i wszystkie walory smakowe. Oba modele mają wytrzymałą komorę do smażenia, wykonaną ze stali nierdzewnej z 7-letnią gwarancją. Wyposażone są w wysokowydajne elementy grzejne oraz wbudowany system filtrowania oleju, który znacznie wydłuża przydatność frytury do przygotowywania potraw. Prostokątna, zaizolowana konstrukcja komór zapewnia bardzo dobrą cyrkulację powietrza i sprzyja równomiernemu rozkładowi temperatur zapewniając powtarzalność smażenia. Niewielkie wymiary urządzeń pozwalają z kolei na zachowanie w kuchni cennej przestrzeni. Modele smażalnic ciśnieniowych mają 10 programowalnych cykli smażenia oraz opcję wspomagania ciśnienia w przypadku przygotowywania niewielkich ilości produktu. Dla komfortu użytkowania umożliwiają wybranie prostego lub rozbudowanego sterowania komputerowego.
Czytaj dalej

Zastosowanie lodu w piekarnictwie i cukiernictwie – czy lód sprawdza się lepiej niż woda lodowa?

Na jakość wypieku wpływają nie tylko składające się na recepturę składniki, ale też atrakcyjny wygląd, zapach, barwa, kształt i struktura. To właśnie na te cechy w pierwszej kolejności zwraca uwagę potencjalny klient.

Więcej

Lód w wyposażeniu saun i SPA – dlaczego jest niezbędny i jaki wybrać?

Choć lód najczęściej stosowany jest w orzeźwiających napojach, ma on o wiele więcej zastosowań. Służy m.in. do ekspozycji żywności, schładzania ciasta w piekarniach czy bezpiecznego magazynowania produktów spożywczych. Zwykło się myśleć, że to po prostu zamrożona woda – tymczasem istnieje wiele rodzajów lodu, różniących się formą, konsystencją i sposobem wytwarzania. Właśnie dlatego wykorzystuje się go na różne sposoby – nie tylko w gastronomii, ale też w przemyśle, medycynie, transporcie czy branży SPA. O tym ostatnim zastosowaniu chcemy dziś „pomówić”.

Więcej