Polityka jakości

POLITYKA JAKOŚCI I ŚRODOWISKOWA

„Dla nas chłodnictwo nie ma granic”

Firma Kaleta Group sp. z o.o. posiada 30 lat doświadczenia w chłodnictwie przemysłowym. Tworzymy przemysłowe instalacje chłodnicze oraz sprzedajemy urządzenia gastronomiczne. Realizujemy usługi chłodnicze na rodzimym rynku, jak i w wymagającym klimacie Afryki Subsaharyjskiej.

Naszym celem strategicznym jest projektowanie i wykonawstwo bezpiecznych i sprawnie działających instalacji chłodniczych dostosowanych do specyfiki branży i produktów naszych klientów.

Aby sprostać wysokim wymaganiom stawianym przez naszych klientów, przyjęliśmy następujące kierunki i zamierzenia do realizacji na najbliższe lata:

  • zdobywanie doświadczenia przez pozyskiwanie kolejnych renomowanych partnerów do współpracy i angażowanie się w coraz bardziej zaawansowane projekty;
  • ciągłe zwiększanie sprzedaży urządzeń gastronomicznych i instalacji chłodniczych oraz wypracowanie zysku zapewniającego dalszy rozwój spółki;
  • zapewnienie szybkiego i niezawodnego serwisu instalacji chłodniczych i urządzeń gastronomicznych;
  • skuteczne zapobieganie awariom i zanieczyszczeniom środowiskowym.

 

Jako Prezes Zarządu Kaleta Group sp. z o.o. zobowiązuję się do:

  • ciągłego doskonalenia skuteczności stosowanego zintegrowanego systemu zarządzania zgodnego z normami: PN-EN ISO 9001:2015 oraz PN-EN ISO 14001:2015;
  • zapewnienia zasobów niezbędnych do utrzymania i doskonalenia zintegrowanego systemu zarządzania;
  • nieustannej dbałości o środowisko naturalne poprzez ciągłe zapobieganie zanieczyszczeniom;
  • konsekwentnego spełnienia wymagań prawnych i innych wymagań obowiązujących naszą firmę.

Zobowiązuję również wszystkich pracowników spółki do konsekwentnej realizacji wymagań zawartych w ustanowionym zintegrowanym systemie zarządzania jakością i środowiskiem oraz do aktywnego udziału w dążeniu do osiągania celów wyznaczonych w niniejszej polityce.

Zastosowanie lodu w piekarnictwie i cukiernictwie – czy lód sprawdza się lepiej niż woda lodowa?

Na jakość wypieku wpływają nie tylko składające się na recepturę składniki, ale też atrakcyjny wygląd, zapach, barwa, kształt i struktura. To właśnie na te cechy w pierwszej kolejności zwraca uwagę potencjalny klient.

Więcej

Lód w wyposażeniu saun i SPA – dlaczego jest niezbędny i jaki wybrać?

Choć lód najczęściej stosowany jest w orzeźwiających napojach, ma on o wiele więcej zastosowań. Służy m.in. do ekspozycji żywności, schładzania ciasta w piekarniach czy bezpiecznego magazynowania produktów spożywczych. Zwykło się myśleć, że to po prostu zamrożona woda – tymczasem istnieje wiele rodzajów lodu, różniących się formą, konsystencją i sposobem wytwarzania. Właśnie dlatego wykorzystuje się go na różne sposoby – nie tylko w gastronomii, ale też w przemyśle, medycynie, transporcie czy branży SPA. O tym ostatnim zastosowaniu chcemy dziś „pomówić”.

Więcej