Lód typu Gourmet
Kostkarka do lodu EC 206
Wydajność:
137 kg/24h
Szerokość: 1250 mm
Głębokość: 620 mm
Wysokość: 870 mm
Zobacz więcej
Szerokość: 1250 mm
Głębokość: 620 mm
Wysokość: 870 mm
Specyfikacja
MAX WYDAJNOŚĆ NA DOBĘ:
137 kg średnich kostek (6850 średnich kostek)
RODZAJ LODU
Gourmet
ROZMIAR KOSTKI:
- Mała kostka
- Średnia kostka
- Duża kostka
SKRAPLACZ:
- Chłodzony powietrzem
- Chłodzony wodą
WBUDOWANY ZBIORNIK
Tak
POJEMNOŚĆ ZBIORNIKA:
50 kg (2500 średnich kostek)
WYMIARY:
Szer.1250 mm Gł.620mm Wys.780mm/870 mm z nóżkami
GWARANCJA
3 lata
Produkty z serii
Lód w wyposażeniu saun i SPA – dlaczego jest niezbędny i jaki wybrać?
Choć lód najczęściej stosowany jest w orzeźwiających napojach, ma on o wiele więcej zastosowań. Służy m.in. do ekspozycji żywności, schładzania ciasta w piekarniach czy bezpiecznego magazynowania produktów spożywczych. Zwykło się myśleć, że to po prostu zamrożona woda – tymczasem istnieje wiele rodzajów lodu, różniących się formą, konsystencją i sposobem wytwarzania. Właśnie dlatego wykorzystuje się go na różne sposoby – nie tylko w gastronomii, ale też w przemyśle, medycynie, transporcie czy branży SPA. O tym ostatnim zastosowaniu chcemy dziś „pomówić”.
Więcej