Smażalnice
Profesjonalne smażalnice gastronomiczne Henny Penny
Frytownice gastronomiczne, zwane też smażalnicami, to urządzenia, których nie może zabraknąć w żadnej profesjonalnej kuchni. Choć kojarzą się głównie z frytkami, służą do przygotowywania różnych potraw. Świetnie nadają się do smażenia mięs, ryb czy warzyw. Co ciekawe, nowoczesne smażalnice nie wysuszają produktów i nie sprawiają, że są one nasączone tłuszczem. Wręcz przeciwnie – pozwalają zachować doskonały smak i naturalną wilgotność produktów, jednocześnie zapobiegając nadmiernemu wnikaniu do nich oleju. W efekcie mięsa czy ryby są soczyste, kruche, delikatne i mniej kaloryczne niż mogłoby się wydawać. Wysoka jakość wykonania nowoczesnych smażalnic sprawia, że są odporne na zarysowania i służą w doskonałym stanie przez wiele lat. To jednak tylko kilka z wielu zalet tych urządzeń. Zobacz, jakimi cechami wyróżniają się profesjonalne smażalnice gastronomiczne i wybierz najlepszą do swojego lokalu.
Henny Penny to amerykański producent sprzętu gastronomicznego z siedzibą w Ohio. Firma od ponad 60 lat wyposaża w swoje urządzenia największe kuchnie świata – w tym m.in. takich gigantów jak KFC, Wendy's czy McDonald's. Produkty tej marki cechują się najwyższą jakością i niezawodnością, dlatego z dumą rekomendujemy je klientom. W naszej ofercie dostępne są smażalnice ciśnieniowe i otwarte. Każdy z modeli ma nieco inne funkcjonalności, dzięki czemu można uzyskać różne właściwości przygotowywanych potraw.
Smażalnice gastronomiczne ciśnieniowe to urządzenia, które pozwalają szybko smażyć produkty spożywcze, zachowując jednocześnie ich smak i naturalną wilgotność. Wszystko za sprawą kontrolowanego, niskiego ciśnienia, które umożliwia przygotowywanie produktów w niższych temperaturach. Smażalnice gastronomiczne otwarte ułatwiają i przyspieszają proces obróbki żywności dzięki zastosowaniu mikrokomputera. Pozwalają przy tym na automatyczne pobieranie oleju i szybki proces jego filtracji. W swojej ofercie mamy zarówno smażalnice elektryczne, jak i gazowe.
Smazalnice gastronomiczne są dzisiaj niezbędnym elementem wyposażenia lokali gastronomicznych. Na popularność tych urządzeń wpływa nie tylko szybkość przygotowywania potraw – kluczowe są przede wszystkim walory konsumpcyjne. Mięso, ryby czy warzywa są po upieczeniu soczyste, kruche i smaczne. Wiele zależy jednak od producenta sprzętu, dlatego warto zdecydować się na renomowaną firmę z dużym doświadczeniem. Do takich niewątpliwie należy Henny Penny – ekspert w dziedzinie sprzętu gastronomicznego.
Smazalnice ciśnieniowe z naszej oferty gwarantują równomierne smażenie, umożliwiające zachowanie wszystkich walorów smakowych produktów. Smażalnice Evolution Elite pozwalają z kolei przygotować zdrowsze dania, wykorzystując znacznie mniejsze ilości frytury. Niezależnie od tego, jaki model urządzenia wybierzesz, możesz być spokojny o jakość jego wykonania, funkcjonalność oraz zaawansowane technologicznie. Występują w wielu wariantach, mają zróżnicowane właściwości, ale łączy je jedno – wszystkie są niezawodne i łatwe w obsłudze. To dlatego zyskały największą popularność na rynku komercyjnych urządzeń gastronomicznych.
Czytaj dalej
Profesjonalne smażalnice gastronomiczne Henny Penny
Henny Penny to amerykański producent sprzętu gastronomicznego z siedzibą w Ohio. Firma od ponad 60 lat wyposaża w swoje urządzenia największe kuchnie świata – w tym m.in. takich gigantów jak KFC, Wendy's czy McDonald's. Produkty tej marki cechują się najwyższą jakością i niezawodnością, dlatego z dumą rekomendujemy je klientom. W naszej ofercie dostępne są smażalnice ciśnieniowe i otwarte. Każdy z modeli ma nieco inne funkcjonalności, dzięki czemu można uzyskać różne właściwości przygotowywanych potraw.
Smażalnice gastronomiczne ciśnieniowe to urządzenia, które pozwalają szybko smażyć produkty spożywcze, zachowując jednocześnie ich smak i naturalną wilgotność. Wszystko za sprawą kontrolowanego, niskiego ciśnienia, które umożliwia przygotowywanie produktów w niższych temperaturach. Smażalnice gastronomiczne otwarte ułatwiają i przyspieszają proces obróbki żywności dzięki zastosowaniu mikrokomputera. Pozwalają przy tym na automatyczne pobieranie oleju i szybki proces jego filtracji. W swojej ofercie mamy zarówno smażalnice elektryczne, jak i gazowe.
Smażalnice gastronomiczne od Kaleta Group
Smazalnice gastronomiczne są dzisiaj niezbędnym elementem wyposażenia lokali gastronomicznych. Na popularność tych urządzeń wpływa nie tylko szybkość przygotowywania potraw – kluczowe są przede wszystkim walory konsumpcyjne. Mięso, ryby czy warzywa są po upieczeniu soczyste, kruche i smaczne. Wiele zależy jednak od producenta sprzętu, dlatego warto zdecydować się na renomowaną firmę z dużym doświadczeniem. Do takich niewątpliwie należy Henny Penny – ekspert w dziedzinie sprzętu gastronomicznego.
Smazalnice ciśnieniowe z naszej oferty gwarantują równomierne smażenie, umożliwiające zachowanie wszystkich walorów smakowych produktów. Smażalnice Evolution Elite pozwalają z kolei przygotować zdrowsze dania, wykorzystując znacznie mniejsze ilości frytury. Niezależnie od tego, jaki model urządzenia wybierzesz, możesz być spokojny o jakość jego wykonania, funkcjonalność oraz zaawansowane technologicznie. Występują w wielu wariantach, mają zróżnicowane właściwości, ale łączy je jedno – wszystkie są niezawodne i łatwe w obsłudze. To dlatego zyskały największą popularność na rynku komercyjnych urządzeń gastronomicznych.
Smażalnice
10 / 10
Wyświetl wszystkie na jednej stronie
Smażalnica otwarta - 4 komory
Pojemność oleju:
4x14
l
Moc:
56
kW
SERIA EEE
Smażalnica otwarta - 3 komory
Pojemność oleju:
3x14
l
Moc:
42
kW
SERIA EEE
Smażalnica otwarta - 2 komory
Pojemność oleju:
2x14
l
Moc:
28
kW
SERIA EEE
Smażalnica otwarta
Pojemność oleju:
22
l
Moc:
21,1
kW
SERIA EEE