Polski (PL)Polski (PL)
Polski (PL)Polski (PL)
English (United Kingdom)English (United Kingdom)
Українська (Україна)Українська (Україна)
Deutsch (Deutschland)Deutsch (Deutschland)

Gastronomia

Co to jest HACCP w gastronomii? Zasady i porady

Co to jest HACCP w gastronomii? Zasady i porady

Jakość i bezpieczeństwo serwowanej żywności to kluczowe czynniki, odpowiadające za sukces restauracji. Aby utrzymać usługi na jak najwyższym poziomie, należy przestrzegać ściśle określonych zasad. Ujęte są one w systemie HACCP. To specjalna książka, zawierająca jasne instrukcje oraz dokumentację związaną ze wszystkimi aspektami higieny w lokalu gastronomicznym. Jej celem jest wyeliminowanie przyczyn zagrożeń dla zdrowia w miejscu ich powstawania.
szczegóły
Jak działa kostkarka do lodu i jaką wybrać do lokalu?

Jak działa kostkarka do lodu i jaką wybrać do lokalu?

Właściwie dobrana kostkarka do lodu ma niebagatelne znaczenie dla funkcjonowania obiektów w branży HORECA i Food Retail. Odpowiada nie tylko za rodzaj lodu, jakim będzie dysponował lokal, ale też za efektywność codziennej pracy i ponoszone koszty. Właściwości kostkarki do lodu decydują o ilości napojów, jaką będzie można przygotować w określonym czasie. Bezpośrednio wpływają też na ich estetykę i smak.
szczegóły
Zbiorniki do lodu – na co zwrócić uwagę?

Zbiorniki do lodu – na co zwrócić uwagę?

By jak najdłużej zachowały one swoje właściwości, muszą być przechowywane w odpowiednich warunkach. Kluczowejest więc dobranie właściwych zbiorników, które zapewnią bezpieczne i higieniczne przechowywanie dużych ilościlodu.
szczegóły