English (United Kingdom)English (United Kingdom)
Polski (PL)Polski (PL)
English (United Kingdom)English (United Kingdom)
Українська (Україна)Українська (Україна)
Deutsch (Deutschland)Deutsch (Deutschland)

Zamrażanie i wychładzanie szokowe

chłodnictwo przemysłowe

Zadaniem komór szokowego schładzania oraz mrożenia jest odebranie ciepła od produktów bezpośrednio po ich obróbce termicznej czy w przypadku owoców po ich zebraniu.

Zamrażanie i wychładzanie szokowe

Projektowanie

Dobór urządzeń i komponentów

Montaż instalacji

Serwis 24/7

Zamrażanie i wychładzanie szokowe

Proces szokowego schładzania i zamrażania ma na celu zapobieganiu rozwojowi bakterii i gwałtownemu parowaniu wody co skutkowałoby ubytkiem masy. Dzięki szokowemu schładzaniu i mrożeniu produkty zachowują swój smak, aromat i odpowiednią zawartość wilgoci. Odpowiednio przeprowadzony, zautomatyzowany proces szokowego schładzania i zamrażania pozwala na ograniczenie ubytków masy, skrócenie czasu produkcji oraz ograniczenie czasu przechowywania. Mikroprocesorowe sterowniki zapewniające pełną kontrolę nad przebiegiem procesu chłodzenia i mrożenia zapewniając odpowiedni poziom jakości i bezpieczeństwa produktu.

Komory szokowego schładzania oraz mrożenia

Szokowe schładzanie i zamrażanie w nowoczesnych komorach z energooszczędnymi wentylatorami oraz agregatami z pełną regulacją wydajności pozwalają na ograniczenie zużycia energii.

Skontaktuj się z nami:

Dominik Dubiak

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
+48 605 088 117