Szybkoschładzarki szokowe

Schładzarko-zamrażarka szokowa ENTRY 10

Ilość półek: 10
Wydajność chłodnicza: 32 kg/cykl
Wydajność mroźnicza: 22 kg/cykl
Szerokość: 645 mm
Głębokość: 630 mm
Wysokość: 1371 mm
Pojemność tac: 10 x GN 1/1 H20, H40 lub H65
Rodzaj zasilania: Elektryczne
Zasilanie: 230/50/1
Zobacz więcej

Zastosowanie lodu w piekarnictwie i cukiernictwie – czy lód sprawdza się lepiej niż woda lodowa?

Na jakość wypieku wpływają nie tylko składające się na recepturę składniki, ale też atrakcyjny wygląd, zapach, barwa, kształt i struktura. To właśnie na te cechy w pierwszej kolejności zwraca uwagę potencjalny klient.

Więcej

Lód w wyposażeniu saun i SPA – dlaczego jest niezbędny i jaki wybrać?

Choć lód najczęściej stosowany jest w orzeźwiających napojach, ma on o wiele więcej zastosowań. Służy m.in. do ekspozycji żywności, schładzania ciasta w piekarniach czy bezpiecznego magazynowania produktów spożywczych. Zwykło się myśleć, że to po prostu zamrożona woda – tymczasem istnieje wiele rodzajów lodu, różniących się formą, konsystencją i sposobem wytwarzania. Właśnie dlatego wykorzystuje się go na różne sposoby – nie tylko w gastronomii, ale też w przemyśle, medycynie, transporcie czy branży SPA. O tym ostatnim zastosowaniu chcemy dziś „pomówić”.

Więcej