Schałdzarko-zamrażarki szokowe ENTRY

Dzięki cyklom schładzania i zamrażania szokowego, ENTRY pozwala zachować każdy rodzaj żywności, surowej lub ugotowanej, bez zmiany jej właściwości i właściwości organoleptycznych, przy jednoczesnej redukcji rozwoju drobnoustrojów i proliferacji bakterii. Nowy, łatwemu w obsłudze sterownik umożliwia przeprowadzanie różnych cykli schładzania i zamrażania szokowego. Obniża temperaturę wewnątrz potrawy odpowiednio do +3⁰C i -18̊⁰C.
Czytaj dalej

Zastosowanie lodu w piekarnictwie i cukiernictwie – czy lód sprawdza się lepiej niż woda lodowa?

Na jakość wypieku wpływają nie tylko składające się na recepturę składniki, ale też atrakcyjny wygląd, zapach, barwa, kształt i struktura. To właśnie na te cechy w pierwszej kolejności zwraca uwagę potencjalny klient.

Więcej

Lód w wyposażeniu saun i SPA – dlaczego jest niezbędny i jaki wybrać?

Choć lód najczęściej stosowany jest w orzeźwiających napojach, ma on o wiele więcej zastosowań. Służy m.in. do ekspozycji żywności, schładzania ciasta w piekarniach czy bezpiecznego magazynowania produktów spożywczych. Zwykło się myśleć, że to po prostu zamrożona woda – tymczasem istnieje wiele rodzajów lodu, różniących się formą, konsystencją i sposobem wytwarzania. Właśnie dlatego wykorzystuje się go na różne sposoby – nie tylko w gastronomii, ale też w przemyśle, medycynie, transporcie czy branży SPA. O tym ostatnim zastosowaniu chcemy dziś „pomówić”.

Więcej