Szafy i witryny grzewcze

Szafy i witryny grzewcze Henny Penny

Gastronomiczna szafa grzewcza

Miarą profesjonalizmu restauracji jest umiejętność długotrwałego utrzymania temperatury i walorów smakowych potraw. Co zrobić, by jednocześnie zachować wysoką wydajność pracy w kuchni i zminimalizować wydatki? Kluczem jest wykorzystanie gastronomicznych szaf grzewczych. To urządzenia służące do przechowywania produktów spożywczych w ściśle określonej temperaturze. Wykorzystuje się je najczęściej w dużych restauracjach czy salach weselnych i bankietowych, czyli wszędzie tam, gdzie wydaje się dużo posiłków w stosunkowo krótkim czasie. W trakcie przyjęć umożliwiają nie tylko podgrzewanie dań, ale też ich wygodną dystrybucję z restauracyjnej kuchni do sali z gośćmi.

Gastronomiczna szafa grzewcza to jeden z najważniejszych elementów wyposażenia w branży HORECA i   Food   Retail. Ma ogromne znaczenie dla zachowania smaku potraw i efektywnej pracy w kuchni. Stojąc przed wyborem urządzenia, warto postawić na model najwyższej jakości, który zapewni użytkownikom nie tylko niezawodność, ale też mnóstwo funkcjonalności. Na którego producenta się zdecydować, aby szafa grzewcza dobrze spełniała swoje zadania przez długi czas?

Szafy grzewcze Henny Penny

Henny Penny to znany, amerykański producent urządzeń gastronomicznych, który od ponad 60 lat wyposaża najbardziej wymagające kuchnie na całym świecie! Szafy grzewcze tej marki to najwyższej jakości sprzęt, znany ze swojej niezawodności, łatwej obsługi i niskich kosztów eksploatacji. Na czym polega działanie tych urządzeń i co sprawia, że są tak chętnie wybierane?

Szafy grzewcze gastronomiczne Henny Penny mają wbudowane wentylatory, które wymuszają obieg powietrza. Sterowanie cyfrowe zapewnia łatwą i wygodną obsługę, a wyświetlacz temperatur sprawia, że użytkownik ma pełną kontrolę nad całym procesem. Urządzenia z serii 900, za sprawą podwójnych wentylatorów i wentylowanych półek bocznych, zapewniają równomierne ogrzewanie i stałą cyrkulację powietrza. System wentylacyjny pozwala utrzymać odpowiedni poziom wilgotności.

  • Szafa grzewcza HHC 900 to pojemne, mobilne urządzenie z podwójnymi drzwiami i panelem sterowania. Pozwala zaprogramować indywidualny czas dla różnych potraw jednocześnie. Czytelny wyświetlacz i sygnał alarmowy umożliwiają wygodne monitorowanie procesu przechowywania.
  • Szafa grzewcza HHC 903 zapewnia efektywne przechowywanie potraw przy mniejszych wymiarach urządzenia i niższych kosztach eksploatacji.
  • Szafa grzewcza HHC 902 daje możliwość piętrowania dwóch modeli HHC 903 przy jednoczesnym zachowaniu mobilności urządzenia.

Budowa szafy grzewczej

Gastronomiczna szafa grzewcza ma konstrukcję wykonaną ze stali nierdzewnej. Dzięki temu nie tylko doskonale utrzymuje temperaturę dań, ale też jest bardzo praktyczna i zachowuje najwyższe standardy higieny. Prosta budowa i przemyślana konstrukcja sprawiają, że łatwo utrzymać ją w czystości i tym samym spełnić restrykcyjne wymagania sanepidu.

Henny Penny oferuje w pełni izolowane szafy, wyposażone w szczelne, samodomykające się drzwi z uszczelnieniem odpornym na wysokie temperatury. Dzięki doskonałej izolacji urządzenia zapewniają wysoką jakość potraw. Wpływają również na lepszą organizację pracy i oszczędność energii. Dostępne w naszej ofercie szafy grzewcze są odporne na uszkodzenia, niezawodne i bardzo trwałe nawet przy wieloletniej, intensywnej eksploatacji. 

Szafa grzewcza

Szafy grzewcze, dostępne w naszej ofercie, zapewniają doskonały smak gorącej żywności aż do momentu podania. Odpowiednio wysoka temperatura serwowanych dań to wyznacznik profesjonalizmu i troski o klienta. Henny Penny doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Dlatego oferuje sprawdzoną, niezawodną linię szaf do przechowywania produktów spożywczych.  Urządzenia tej marki usprawniają pracę w kuchni i pozwalają restauracjom przygotować się na okresy szczytu, kiedy klientów jest najwięcej.  

Potrzebujesz prostego systemu sterowania temperaturą? A może precyzyjnie dobranej wilgotności? Szafy grzewcze z naszej oferty umożliwiają dopasowanie ustawień do indywidualnych potrzeb. Wszystko to z myślą o wygodnej obsłudze i funkcjonalności sprzętu. Warto pamiętać o aspekcie ekologicznym. Za sprawą dobrej izolacji szafy pracują w sposób energooszczędny. Wydłużanie przydatności dań do spożycia pozwala z kolei wyraźnie zmniejszyć ilość produkowanych odpadów.

W ofercie marki Kaleta Group znajdują się nie tylko szafy grzewcze gastronomiczne, ale też witryny grzewcze, smażalnice i wiele innych produktów przydatnych w gastronomii. Wszystkie urządzenia pochodzą od sprawdzonych producentów wyposażenia dla branży HORECA. W razie pojawienia się wątpliwości co do wyboru sprzętu zachęcamy do kontaktu. Z przyjemnością porozmawiamy i pomożemy podjąć najlepszą decyzję.

Czytaj dalej

Zastosowanie lodu w piekarnictwie i cukiernictwie – czy lód sprawdza się lepiej niż woda lodowa?

Na jakość wypieku wpływają nie tylko składające się na recepturę składniki, ale też atrakcyjny wygląd, zapach, barwa, kształt i struktura. To właśnie na te cechy w pierwszej kolejności zwraca uwagę potencjalny klient.

Więcej

Lód w wyposażeniu saun i SPA – dlaczego jest niezbędny i jaki wybrać?

Choć lód najczęściej stosowany jest w orzeźwiających napojach, ma on o wiele więcej zastosowań. Służy m.in. do ekspozycji żywności, schładzania ciasta w piekarniach czy bezpiecznego magazynowania produktów spożywczych. Zwykło się myśleć, że to po prostu zamrożona woda – tymczasem istnieje wiele rodzajów lodu, różniących się formą, konsystencją i sposobem wytwarzania. Właśnie dlatego wykorzystuje się go na różne sposoby – nie tylko w gastronomii, ale też w przemyśle, medycynie, transporcie czy branży SPA. O tym ostatnim zastosowaniu chcemy dziś „pomówić”.

Więcej