Smażalnice

Profesjonalne smażalnice gastronomiczne Henny Penny

Frytownice gastronomiczne, zwane też smażalnicami, to urządzenia, których nie może zabraknąć w żadnej profesjonalnej kuchni. Choć kojarzą się głównie z frytkami, służą do przygotowywania różnych potraw. Świetnie nadają się do smażenia mięs, ryb czy warzyw. Co ciekawe, nowoczesne smażalnice nie wysuszają produktów i nie sprawiają, że są one nasączone tłuszczem. Wręcz przeciwnie – pozwalają zachować doskonały smak i naturalną wilgotność produktów, jednocześnie zapobiegając nadmiernemu wnikaniu do nich oleju. W efekcie mięsa czy ryby są soczyste, kruche, delikatne i mniej kaloryczne niż mogłoby się wydawać. Wysoka jakość wykonania nowoczesnych smażalnic sprawia, że są odporne na zarysowania i służą w doskonałym stanie przez wiele lat. To jednak tylko kilka z wielu zalet tych urządzeń. Zobacz, jakimi cechami wyróżniają się profesjonalne smażalnice gastronomiczne i wybierz najlepszą do swojego lokalu.

Profesjonalne smażalnice gastronomiczne Henny Penny



Henny Penny to amerykański producent sprzętu gastronomicznego z siedzibą w Ohio. Firma od ponad 60 lat wyposaża w swoje urządzenia największe kuchnie świata – w tym m.in. takich gigantów jak KFC, Wendy's czy McDonald's. Produkty tej marki cechują się najwyższą jakością i niezawodnością, dlatego z dumą rekomendujemy je klientom. W naszej ofercie dostępne są smażalnice ciśnieniowe i otwarte. Każdy z modeli ma nieco inne funkcjonalności, dzięki czemu można uzyskać różne właściwości przygotowywanych potraw.

Smażalnice gastronomiczne ciśnieniowe to urządzenia, które pozwalają szybko smażyć produkty spożywcze, zachowując jednocześnie ich smak i naturalną wilgotność. Wszystko za sprawą kontrolowanego, niskiego ciśnienia, które umożliwia przygotowywanie produktów w niższych temperaturach. Smażalnice gastronomiczne otwarte ułatwiają i przyspieszają proces obróbki żywności dzięki zastosowaniu mikrokomputera. Pozwalają przy tym na automatyczne pobieranie oleju i szybki proces jego filtracji. W swojej ofercie mamy zarówno smażalnice elektryczne, jak i gazowe.

Smażalnice gastronomiczne od Kaleta Group


Smazalnice gastronomiczne są dzisiaj niezbędnym elementem wyposażenia lokali gastronomicznych. Na popularność tych urządzeń wpływa nie tylko szybkość przygotowywania potraw – kluczowe są przede wszystkim walory konsumpcyjne. Mięso, ryby czy warzywa są po upieczeniu soczyste, kruche i smaczne. Wiele zależy jednak od producenta sprzętu, dlatego warto zdecydować się na renomowaną firmę z dużym doświadczeniem. Do takich niewątpliwie należy Henny Penny – ekspert w dziedzinie sprzętu gastronomicznego.

Smazalnice ciśnieniowe z naszej oferty gwarantują równomierne smażenie, umożliwiające zachowanie wszystkich walorów smakowych produktów. Smażalnice Evolution Elite pozwalają z kolei przygotować zdrowsze dania, wykorzystując znacznie mniejsze ilości frytury. Niezależnie od tego, jaki model urządzenia wybierzesz, możesz być spokojny o jakość jego wykonania, funkcjonalność oraz zaawansowane technologicznie. Występują w wielu wariantach, mają zróżnicowane właściwości, ale łączy je jedno – wszystkie są niezawodne i łatwe w obsłudze. To dlatego zyskały największą popularność na rynku komercyjnych urządzeń gastronomicznych.
Czytaj dalej

Zastosowanie lodu w piekarnictwie i cukiernictwie – czy lód sprawdza się lepiej niż woda lodowa?

Na jakość wypieku wpływają nie tylko składające się na recepturę składniki, ale też atrakcyjny wygląd, zapach, barwa, kształt i struktura. To właśnie na te cechy w pierwszej kolejności zwraca uwagę potencjalny klient.

Więcej

Lód w wyposażeniu saun i SPA – dlaczego jest niezbędny i jaki wybrać?

Choć lód najczęściej stosowany jest w orzeźwiających napojach, ma on o wiele więcej zastosowań. Służy m.in. do ekspozycji żywności, schładzania ciasta w piekarniach czy bezpiecznego magazynowania produktów spożywczych. Zwykło się myśleć, że to po prostu zamrożona woda – tymczasem istnieje wiele rodzajów lodu, różniących się formą, konsystencją i sposobem wytwarzania. Właśnie dlatego wykorzystuje się go na różne sposoby – nie tylko w gastronomii, ale też w przemyśle, medycynie, transporcie czy branży SPA. O tym ostatnim zastosowaniu chcemy dziś „pomówić”.

Więcej